Het gemeentebestuur zoekt vrijwilligers voor de nieuwe gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur (Gminaraad). Iedereen met interesse in of deskundigheid op het gebied van natuur en milieu in onze gemeente, is van harte welkom. Stel je voor 31 mei 2013 kandidaat.

De Gminaraad is een adviesraad voor milieu en natuur op gemeenteniveau. De adviesraad wordt samengesteld uit afgevaardigden van diverse organisaties (plaatselijke milieu- en natuurverenigingen, landbouwverenigingen, landeigenaars, onderwijsinstellingen, werkgeversorganisaties, handelsverenigingen, sociale organisaties en wildbeheerseenheden) en uit inwoners.

 

Belangrijke taak

De Gminaraad heeft een vierledige doelstelling:

  • Nastreven van het behoud, de verbetering en het herstel van het landschap en de natuur in de gemeente
  • het vrijwaren van een gezond en duurzaam leefmilieu
  • de gemeente zowel op eigen initiatief als op verzoek adviseren over het gemeentelijk milieu- en natuurbeleid
  • vervullen van informatieve en sensibiliserende taken naar de inwoners toe omtrent leefmilieu en natuuraangelegenheden, en initiatieven ontplooien die binnen deze doelstelling passen

Geïnteresseerd ?

Stuur voor 31 mei 2013 een brief met je motivatie en curriculum vitae naar: secretariaat Gminaraad, milieudienst, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol. De nieuwe leden worden voorgesteld voor de periode 2013-2018.